7.00 - 22.00 /7 +48606743890

 

Menu na wieczór sylwestrowy

Dostępne od godziny 17.00

Wymagana jest rezerwacja stolika

Przystawki

Tatar z marynowanego pstrąga _____28,00 zł

Pasztet z dziczyzny z dipem żurawinowym i słodką gruszką _____16,00 zł

Tatar z polędwicy wołowej klasyczny z żółtkiem _____41,00 zł

Sałata z rukoli z suszonymi pomidorami, oliwkami i korniszonem i paskami grillowanej wołowiny _____41,00 zł

grillowany seler w marchewce „po grecku” (wege) _____16,00 zł

Zupa

Zupa rybaków – rybna z warzywami, zakwaszana śmietaną (opcja) i cytryną _____40,00 zł

Krem z pomidorów na białym winie z grzybowymi pierożkami _____25,00 zł

Danie Główne

Stek z jesiotra duszony w białym winie i podpiekany z dodatkiem kwaśnej śmietany i masła _____45,00 zł

Filet z gęsi sous vide z sosem daktylowym _____50,00 zł

Tagliatelle z cukinii (wege) _____28,00 zł

Dodatki

Frytki stekowe _____10,00 zł

Piure z batatów _____12,00 zł

Piure z ciecierzycy _____12,00 zł

Piure z ziemniaków _____10,00 zł

Sałata z liści szpinaku, rukoli i sałaty lodowej z winegret _____16,00 zł

Grillowane warzywa (papryka, bakłażan, cukinia, pomidorki cherry, cebula) _____20,00 zł

Surówka z czerwonej kapusty, buraka i jabłka z oliwą i cytryną _____16,00 zł

Modro kapusta – duszona kapusta czerwona z jabłkami i wędzonym boczkiem _____16,00 zł

Deser

Sernik wiedeński z bakaliami i lukrem cytrynowym _____16,00 zł

Tiramisu _____16,00 zł

Deska serów regionalnych (ranczo Frontiera) – 150 gr – 300 gr – 450 gr _____40,00 zł-80,00 zł-120,00 zł