CARPACCIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
serwowane z czarnymi oliwkami, kaparami, struganym parmezanem i rukolą.
DESKA SERÓW
3 wybitne sery z Frontiery w tym legendarny dżersej blue!
MAŁA - +/- 150 GRAM (40,00 zł)
ŚREDNIA +/- 300 GRAM (80,00 zł)
DUŻA +/- 450 GRAM (120,00 zł)
KREWETKI BLACK TIGER
Ogony w skorupie, 7 sztuk, smażone z czosnkiem, serwowane na sałacie z grzanką, sos koktajlowy.
ŚLEDŹ (DUŻY) W SOSIE CURRY
Przyrządzony na sposób duński - lekko słodki i kwaśny. Serwowany z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos curry z nutą pomarańczy. 4 rolki = 2 filety
ŚLEDŹ (MAŁY) W SOSIE CURRY
Przyrządzony na sposób duński - lekko słodki i kwaśny. Serwowany z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos curry z nutą pomarańczy. 2 rolki = 1 filet
TATAR Z MARYNOWANEGO PSTRĄGA Z ZIELONYM OGÓRKIEM I CZERWONĄ CEBULĄ
Filet z pstrąga marynowany w ziołach i aromatycznym naturalnie fermentowanym occie jabłkowym, siekany, serwowany z czerwoną cebulką i świeżym ogórkiem.
TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
klasyczny tatar siekany z polędwicy wołowej z cebulą, korniszonem, grzybkami marynowanymi i żółtkiem.
CEBULOWA
Zupa cebulowa na białym winie z grzaneczkami i kosteczkami mozarelli.
NASZA BOUILLABAISSE
Zupa z ryb i owoców morza - a w niej wszystko co rybak złowił: jesiotr, sandacz, raki, krewetki, małże...
ZUPA DNIA
wariant dopasowany do aury... na zapytanie (krem z pomidorów, brokuła, z buraka, z białych warzyw, z .....)
JESIOTR Z PIECA Z AIOLI
Jesiotr syberyjski z lokalnej hodowli. To prawdziwy dinozaur! Jesiotry to obecnie najstarszy żyjący na świecie gatunek ryb - znane są z zapisów kopalnych od czasów późnej kredy. Wraz z wiosłonosowatymi (łac. Polyodontidae) stanowią jedynych żyjących aktualnie przedstawicieli ryb kostnochrzęstnych. Tak, chrząstki…
SANDACZ
Filet sandacza pieczony w marynowanych młodych liściach winogron w delikatnym sosie z białego wina i kwaśnej śmietany.
GOŁĄBKI Z MIĘSEM I RYŻEM
Klasyczne gołąbki z kapusty z nadzieniem z mięsa i ryżu w sosie pomidorowym lekko zagęszczonym mąką bezglutenową.
KACZA PIERŚ Z SOSEM JACK DANIELS
Pierś kacza marynowana i pieczona na różowo serwowana z aromatycznym ciemnym sosem na bazie whiskey Jack Daniels.
KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI
udko kacze (250 gram) pieczone w jabłkach, serwowane z sosem żurawinowym na bazie czerwonego wina.
KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI
2 udka kacze (2 x 250 gram) pieczone w jabłkach, serwowane z sosem żurawinowym na bazie czerwonego wina.
PIEROGI Z KACZKĄ
POLĘDWICA WOŁOWA MARYNOWANA W ZIOŁACH Z PIECA
Polędwica wołowa, marynowana w ziołach i oliwie, zrumieniona na grillu i finiszowana w piecu.
DOMOWE PLACKI ZIEMNIACZANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I ŚMIETANĄ
DOMOWE PLACKI ZIEMNIACZANE ZE ŚMIETANĄ
GOŁĄBKI VEGE
Gołąbki z kapusty z nadzieniem z kaszy jęczmiennej i grzybów.
NALEŚNIKI
Zapiekane w piecu w różnych opcjach 2 pyszne naleśniki! Wybór:
NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM ZAPIEKANE Z PARMEZANEM
PIEROGI GALICYJSKIE
pierogi własnego wyrobu z nadzieniem z twarogu, ziemniaków i cebuli, znane jako "ruskie"
PIEROGI Z SOCZEWICĄ
Pierogi własnego wyrobu z nadzieniem z zielonej soczewicy, grzybów i cebuli.
FRYTKI STEKOWE
FRYTKI Z BATATA
KLUSKI ŚLĄSKIE
Klasyczne, z ziemniaków i skrobii ziemniaczanej, podawane z topionym masłem.
KOPYTKA SEROWE
PIECZYWO
Wybór:
ZIELONA SOCZEWICA
Polecamy zdrowy wysokobiałkowy dodatek do dania głównego.
GRILLOWANE WARZYWA NA CIEPŁO
warzywa z grilla - bakłażan, cukinia, papryka, cebula, suszone pomidory, szpinak, oliwki - w ciepłym aromatycznym sosie winegret.
LIŚCIE SAŁAT Z SOSEM WINEGRET
Pierzaste i strzępiaste, lodowe - wszystko czym ogrodnik w aktualnym sezonie dysponuje.
PIECZONE BURAKI Z ROZMARYNEM
Gotowane i pieczone "ósemki" buraka w balsamicznym sosie winegret z dodatkiem aromatycznych ziół - majeranek, bazylia.
SAŁATA CYTRUSOWA Z SEREM BLUE
Sałata z mieszanych liści z pomarańczą, melonem, gruszką, serem Frontiera blue i dressingiem balsamicznym.
SZPINAK NA CIEPŁO
Szpinak duszony z cebulką, serkiem mascarpone i łyżką kwaśnej śmietany.
BEZA Z KREMEM MASCARPONE I OWOCAMI
CRÈME BRÛLÉE
PUCHAR LODÓW
do wyboru: czekoladowe, waniliowe, truskawkowe, solony karmel, sorbet mango.
SZARLOTKA
Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych.