W niskim sezonie, w miesiącach od października do końca marca lub w dni, kiedy hotel ma niewielu gości, oferujemy śniadanie z menu a la carte. Czas oczekiwania na zamówienie przy stoliku to około 15-25 minut w zależności od zamówionych dań. Można skrócić ten czas umawiając się na konkretną godzinę i złożyć zamówienie wieczorem dnia poprzedniego.
Napoje są serwowane „bufetowo” czyli samoobsługowo.
Biała fasola duszona w pomidorowym sosie z cebulą, boczkiem i parówkami.
2 jaja, boczek od lokalnego dostawcy.
2 jaja ugotowane na patelni w duszonych warzywach - papryka, cebula, cukinia, pomidory, szpinak, mozarella, przyprawione po śródziemnomorsku: oregano, bazylia, czosnek, sól, pieprz, papryka ostra i słodka.
Jajecznica z 2 jaj smażona na maśle.
2 jaja gotowane na miękko lub twardo - do wyboru.
2 Klasyczne naleśniki zapiekane z twarogiem lub konfiturą - do wyboru.
Klasyczna owsianka na mleku krowim lub roślinnym - do wyboru.
Sezonowe warzywa grillowane na oliwie.
Klasyczne bułeczki świeżo wypieczone.
Wypiekany przez nas chleb żytni z siemieniem lnianym, pestkami słonecznika i dyni, z dodatkiem płatków owsianych.
Pasta z suszonych pomidorów z oliwą, z dodatkiem nerkowców i suszonych śliwek.
pasta z makreli z cebulką, korniszonem, jajkiem i majonezem.
Sery od lokalnych wytwórców.
Wędliny od lokalnego wytwórcy.
talerz owoców sezonowych
serwowana na ciepło z gałką lodów waniliowych