3 wybitne sery z Frontiery w tym legendarny dżersej blue!
serwowana opcjonalnie z chrupkim pieczywem żytnim lub krakersami lub paluchami Grissini.
serwowana opcjonalnie z chrupkim pieczywem żytnim lub krakersami lub paluchami Grissini.
Producent: Rodzina Codorniu od 1551 roku Kraj pochodzenia: Hiszpania/ Cava Szczepy: Macabeo, Xarel – lo, Parellada
Prosecco Extra Dry DOC
Caliterra, Chile, /Białe (Sauvignon blanc)/ Czerwone (Carmenere)
CHILE / wytrawne CZERWONE/ 150 ML CHILE/ wytrawne BIAŁE /150 ML
klasyczny czysty barszcz na bulionie z pierożkami z nadzieniem grzybowym lub z kołdunami (baranina z wołowiną).
Beza, mascarpone ubijane ze śmietaną, świeże owoce.
serwowane z czarnymi oliwkami, kaparami, struganym parmezanem i rukolą.
Zupa cebulowa na białym winie z grzaneczkami i kosteczkami mozarelli.
3 wybitne sery z Frontiery w tym legendarny dżersej blue! MAŁA - +/- 150 GRAM (40,00 zł) ŚREDNIA +/- 300 GRAM (80,00 zł) DUŻA +/- 450 GRAM (120,00 zł)
Gołąbki z kapusty z nadzieniem z kaszy jęczmiennej i grzybów.
Klasyczne gołąbki z kapusty z nadzieniem z mięsa i ryżu w sosie pomidorowym lekko zagęszczonym mąką bezglutenową.
warzywa z grilla - bakłażan, cukinia, papryka, cebula, suszone pomidory, szpinak, oliwki - w ciepłym aromatycznym sosie winegret.
Jesiotr syberyjski z lokalnej hodowli. To prawdziwy dinozaur! Jesiotry to obecnie najstarszy żyjący na świecie gatunek ryb - znane są z zapisów kopalnych od czasów późnej kredy. Wraz z wiosłonosowatymi (łac. Polyodontidae) stanowią jedynych żyjących aktualnie przedstawicieli ryb kostnochrzęstnych. Tak, chrząstki…
Pierś kacza marynowana i pieczona na różowo serwowana z aromatycznym ciemnym sosem na bazie whiskey Jack Daniels.
udko kacze (250 gram) pieczone w jabłkach, serwowane z sosem żurawinowym na bazie czerwonego wina.
2 udka kacze (2 x 250 gram) pieczone w jabłkach, serwowane z sosem żurawinowym na bazie czerwonego wina.
Klasyczne, z ziemniaków i skrobii ziemniaczanej, podawane z topionym masłem.
Ogony w skorupie, 7 sztuk, smażone z czosnkiem, serwowane na sałacie z grzanką, sos koktajlowy.
Pierzaste i strzępiaste, lodowe - wszystko czym ogrodnik w aktualnym sezonie dysponuje.
gotowane na parze w "mundurku" czyli ze skórką
Zapiekane w piecu w różnych opcjach 2 pyszne naleśniki! Wybór: Z jabłkami? Z konfiturą? Z twarogiem?
Zupa z ryb i owoców morza - a w niej wszystko co rybak złowił: jesiotr, sandacz, raki, krewetki, małże...
Gotowane i pieczone "ósemki" buraka w balsamicznym sosie winegret z dodatkiem aromatycznych ziół - majeranek, bazylia.
Wybór: chrupki z ziaren z mąką żytnią (nasz wypiek), chleb żytni na zakwasie (nasz wypiek), pieczywo bezglutenowe, bułki pszenne.
pierogi własnego wyrobu z nadzieniem z twarogu, ziemniaków i cebuli, znane jako "ruskie" - oryginalnie pochodzą z Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia), krainy historycznie obejmującej Ukrainę północno-zachodnią i Polskę południowo-wschodnią.
często mamy też wersję bezglutenową tych pierogów - warto zapytać.
Pierogi własnego wyrobu z nadzieniem z zielonej soczewicy, grzybów i cebuli.
Polędwica wołowa, marynowana w ziołach i oliwie, zrumieniona na grillu i finiszowana w piecu.
Sałata z mieszanych liści z pomarańczą, melonem, gruszką, serem Frontiera blue i dressingiem balsamicznym.
Filet sandacza pieczony w marynowanych młodych liściach winogron w delikatnym sosie z białego wina i kwaśnej śmietany.
Przyrządzony na sposób duński - lekko słodki i kwaśny. Serwowany z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos curry z nutą pomarańczy. 4 rolki = 2 filety
Przyrządzony na sposób duński - lekko słodki i kwaśny. Serwowany z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos curry z nutą pomarańczy. 2 rolki = 1 filet
Szpinak duszony z cebulką, serkiem mascarpone i łyżką kwaśnej śmietany.
klasyczny tatar siekany z polędwicy wołowej z cebulą, korniszonem, grzybkami marynowanymi i żółtkiem.
Polecamy zdrowy wysokobiałkowy dodatek do dania głównego.
wariant dopasowany do aury... na zapytanie (krem z pomidorów, brokuła, z buraka, z białych warzyw, z .....)
serwowane z czarnymi oliwkami, kaparami, struganym parmezanem i rukolą.
3 wybitne sery z Frontiery w tym legendarny dżersej blue! MAŁA - +/- 150 GRAM (40,00 zł) ŚREDNIA +/- 300 GRAM (80,00 zł) DUŻA +/- 450 GRAM (120,00 zł)
Ogony w skorupie, 7 sztuk, smażone z czosnkiem, serwowane na sałacie z grzanką, sos koktajlowy.
Przyrządzony na sposób duński - lekko słodki i kwaśny. Serwowany z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos curry z nutą pomarańczy. 4 rolki = 2 filety
Przyrządzony na sposób duński - lekko słodki i kwaśny. Serwowany z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos curry z nutą pomarańczy. 2 rolki = 1 filet
klasyczny tatar siekany z polędwicy wołowej z cebulą, korniszonem, grzybkami marynowanymi i żółtkiem.
klasyczny czysty barszcz na bulionie z pierożkami z nadzieniem grzybowym lub z kołdunami (baranina z wołowiną).
Zupa cebulowa na białym winie z grzaneczkami i kosteczkami mozarelli.
Zupa z ryb i owoców morza - a w niej wszystko co rybak złowił: jesiotr, sandacz, raki, krewetki, małże...
wariant dopasowany do aury... na zapytanie (krem z pomidorów, brokuła, z buraka, z białych warzyw, z .....)
Klasyczne, z ziemniaków i skrobii ziemniaczanej, podawane z topionym masłem.
gotowane na parze w "mundurku" czyli ze skórką
Wybór: chrupki z ziaren z mąką żytnią (nasz wypiek), chleb żytni na zakwasie (nasz wypiek), pieczywo bezglutenowe, bułki pszenne.
Polecamy zdrowy wysokobiałkowy dodatek do dania głównego.
warzywa z grilla - bakłażan, cukinia, papryka, cebula, suszone pomidory, szpinak, oliwki - w ciepłym aromatycznym sosie winegret.
Pierzaste i strzępiaste, lodowe - wszystko czym ogrodnik w aktualnym sezonie dysponuje.
Gotowane i pieczone "ósemki" buraka w balsamicznym sosie winegret z dodatkiem aromatycznych ziół - majeranek, bazylia.
Sałata z mieszanych liści z pomarańczą, melonem, gruszką, serem Frontiera blue i dressingiem balsamicznym.
Szpinak duszony z cebulką, serkiem mascarpone i łyżką kwaśnej śmietany.
Beza, mascarpone ubijane ze śmietaną, świeże owoce.
Gołąbki z kapusty z nadzieniem z kaszy jęczmiennej i grzybów.
Zapiekane w piecu w różnych opcjach 2 pyszne naleśniki! Wybór: Z jabłkami? Z konfiturą? Z twarogiem?
pierogi własnego wyrobu z nadzieniem z twarogu, ziemniaków i cebuli, znane jako "ruskie" - oryginalnie pochodzą z Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia), krainy historycznie obejmującej Ukrainę północno-zachodnią i Polskę południowo-wschodnią.
często mamy też wersję bezglutenową tych pierogów - warto zapytać.
Pierogi własnego wyrobu z nadzieniem z zielonej soczewicy, grzybów i cebuli.
Jesiotr syberyjski z lokalnej hodowli. To prawdziwy dinozaur! Jesiotry to obecnie najstarszy żyjący na świecie gatunek ryb - znane są z zapisów kopalnych od czasów późnej kredy. Wraz z wiosłonosowatymi (łac. Polyodontidae) stanowią jedynych żyjących aktualnie przedstawicieli ryb kostnochrzęstnych. Tak, chrząstki…
Filet sandacza pieczony w marynowanych młodych liściach winogron w delikatnym sosie z białego wina i kwaśnej śmietany.
Klasyczne gołąbki z kapusty z nadzieniem z mięsa i ryżu w sosie pomidorowym lekko zagęszczonym mąką bezglutenową.
Pierś kacza marynowana i pieczona na różowo serwowana z aromatycznym ciemnym sosem na bazie whiskey Jack Daniels.
udko kacze (250 gram) pieczone w jabłkach, serwowane z sosem żurawinowym na bazie czerwonego wina.
2 udka kacze (2 x 250 gram) pieczone w jabłkach, serwowane z sosem żurawinowym na bazie czerwonego wina.
Polędwica wołowa, marynowana w ziołach i oliwie, zrumieniona na grillu i finiszowana w piecu.
wino białe z Apulii, Włochy, szczep: Verdeca
Producent: rodzina Allendorf Apelacja: Rheingau QmP / Niemcy
Producent: Rodzina Codorniu od 1551 roku Kraj pochodzenia: Hiszpania/ Cava Szczepy: Macabeo, Xarel – lo, Parellada
Producent: Rodzina Codorniu od 1551 roku Kraj pochodzenia: Hiszpania/ Cava Szczepy: Macabeo, Xarel – lo, Parellada
Producent: Kantyna Kaltern Kraj pochodzenia: Włochy Szczepy: Cabernet Sauvignon
Kraj pochodzenia: Burgundia, Francja Szczep: 100% Chardonnay
Producent: Dom Champagne Canard Duchene Kraj pochodzenia: Francja/ Champagne AOC Szczepy: Pinot Meunier: 30%, Pinot Noir: 50%, Chardonnay: 20%
Producent: Cantina Valpolicella Negrar Apelacja: San Benedetto DOC Kraj pochodzenia: Włochy Szczep: Trebbiano di Lugana
Producent: Produttori di Manduria Maestri in Primitivo Kraj pochodzenia: Włochy Szczepy: Primitivo
Kraj pochodzenia: Włochy Region: Południowy: Tyrol Producent: Kantyna Kaltern
Producent: J.Bouchon Kraj pochodzenia: Chile, Maule Valley Szczepy: carmenere
Producent: J. Bouchon Kraj pochodzenia: Chile, Mauritanian Valley szczepy: carmenere / syrah
Producent: J.Bouchon Kraj pochodzenia: Chile, Maule Valley Szczepy: Cabernet sauvignon
Producent: Produttori di Manduria Maestri in Primitivo Kraj pochodzenia: Włochy Szczepy: Primitivo
Producent: Louis Roederer Kraj pochodzenia: Francja/ Champagne AOC Szczepy: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier.
czerwone, wytrawne, Hiszpania
Producent: Bodegas Muga Kraj pochodzenia: Hiszpania/ DOC Rioja Szczepy: 70% Tempranillo, 20% Garnacha, 10% Mazuelo i Graciano
Producent: Bodegas Muga Kraj pochodzenia: Hiszpania/ DOC Rioja
Producent: Kellerei Kurtatsch Apelacja: Alto Adige (Sudtirol) DOC Kraj pochodzenia: Włochy
Producent: Mezzacorona Apelacja: Trentino D.O.C. Kraj pochodzenia: Włochy
Producent: Txomin Etxaniz Kraj pochodzenia: Hiszpania, DO: Getariako Txakolina Szczep: Ondarrabi Zuri - odmiana winorośli właściwej. polecamy do owoców morza, ryb i białych mięs.
Prosecco Extra Dry DOC
Prosecco Extra Dry DOC
Producent: Villa Maria Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia region: Marlborough
Caliterra, Chile, /Białe (Sauvignon blanc)/ Czerwone (Carmenere)
CHILE / wytrawne CZERWONE/ 150 ML CHILE/ wytrawne BIAŁE /150 ML
Producent: Zenato /Włochy Apelacja: Valpolicella DOC Szczepy: Corvina, Rondinella, Corvinone
Producent: Zenato /Włochy Apelacja: Valpolicella DOC Szczepy: Corvina, Rondinella, Corvinone
3 wybitne sery z Frontiery w tym legendarny dżersej blue!
serwowana opcjonalnie z chrupkim pieczywem żytnim lub krakersami lub paluchami Grissini.
serwowana opcjonalnie z chrupkim pieczywem żytnim lub krakersami lub paluchami Grissini.
Biała fasola duszona w pomidorowym sosie z cebulą, boczkiem i parówkami.
2 jaja, boczek od lokalnego dostawcy.
2 jaja ugotowane na patelni w duszonych warzywach - papryka, cebula, cukinia, pomidory, szpinak, mozarella, przyprawione po śródziemnomorsku: oregano, bazylia, czosnek, sól, pieprz, papryka ostra i słodka.
Jajecznica z 2 jaj smażona na maśle.
2 jaja gotowane na miękko lub twardo - do wyboru.
2 Klasyczne naleśniki zapiekane z twarogiem lub konfiturą - do wyboru.
Klasyczna owsianka na mleku krowim lub roślinnym - do wyboru.
Sezonowe warzywa grillowane na oliwie.
Klasyczne bułeczki świeżo wypieczone.
Wypiekany przez nas chleb żytni z siemieniem lnianym, pestkami słonecznika i dyni, z dodatkiem płatków owsianych.
Pasta z suszonych pomidorów z oliwą, z dodatkiem nerkowców i suszonych śliwek.
pasta z makreli z cebulką, korniszonem, jajkiem i majonezem.
Sery od lokalnych wytwórców.
Wędliny od lokalnego wytwórcy.
talerz owoców sezonowych
serwowana na ciepło z gałką lodów waniliowych
2 porcje, vacuum. zamrożone. Filet z indyka przygotowanego metodą sous vide w delikatnym sosie z mascarpone, szpinakiem i pieczarkami. Waga podana na etykiecie. Trwałość: produkt mrożony, zalecamy przechowywać w zamrażarce nie dłużej niż 7 dni.
4 sztuki zamrożone w opakowaniu vacuum. Roladki z kapusty z nadzieniem z kaszy jęczmiennej i grzybów w sosie grzybowym. Porcja jest gotowa do podgrzania wraz z sosem. Trwałość: produkt mrożony, zalecamy przechowywać w zamrażarce nie dłużej niż 7 dni.
21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni. Nadzienie: ser twarogowy, ziemniaki i cebulka. Zalecamy serwować z ukwaszoną śmietaną.
21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni.
21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni.
Porcja: 2 udka. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Porcja jest gotowa do podgrzania wraz z sosem. Proponujemy podać do kaczki żurawinę lub wykonać samodzielnie sos żurawinowy poprzez podgrzanie żurawiny z dodatkiem wina czerwonego i ulubionych przypraw: zwłaszcza majeranek lub oregano. Waga…
21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni.
Klasyczny czysty barszcz do podania w filiżance lub z dodatkiem uszek lub kołdunów. 900 ml - 3-4 porcje.
Zupa z ryb i owoców morza - gęsta, sycąca, idealna na obiad "jednogarnkowy". 900 ml - 2 -3 porcje.
Zupa z ryb i owoców morza - gęsta, sycąca, idealna na obiad "jednogarnkowy". Składniki: sum, łosoś, mule, krewetki, kalmary, dużo warzyw. Serwować z dodatkiem kwaśnej śmietany i bagietką. 900 ml - 2 -3 porcje.
435 ml/ 4 filety = 8 roladek. Roladki z marynowanego w cebuli matjasa z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos majonezowy z pomarańczą, musztardą i curry. Specjalność Galery69 od 22 lat. Trwałość dania: 48 godzin w lodówce.
282 ml/ 2 porcje. Marynowane w ziołach i soku jabłkowym filety z pstrąga, siekane z czerwoną cebulką i zielonym ogórkiem. Trwałość: 24 godziny w lodówce.
282 ml / 2 porcje. Siekany tatar z polędwicy wołowej. Dodatki: cebulka, korniszony, grzybki marynowane, kapary, czarne oliwki. Trwałość dania: do 8 godzin w lodówce.
282 ml. 2-3 porcje. Klasyczne tiramisu na biszkoptach z mascarpone, nasączone kawą i Amaretto.
Stek z łososia opiekany na grillu i zapieczony na szpinaku.
Filet sandacza pieczony w marynowanych młodych liściach winogron w delikatnym sosie z białego wina i kwaśnej śmietany.
Zupa cebulowa na białym winie z grzaneczkami i kosteczkami mozarelli.
Zupa krem z buraka z kęsem koziego twarożku
Zupa z ryb i owoców morza - a w niej wszystko co rybak złowił: karp, sandacz, raki, małże...
warzywa sezonowe.
Pierś kacza marynowana i pieczona na różowo serwowana z aromatycznym ciemnym sosem na bazie whiskey Jack Daniels.
Klasyczny czysty barszcz do podania w filiżance lub z dodatkiem uszek lub kołdunów. 900 ml - 3-4 porcje.
Zupa z ryb i owoców morza - gęsta, sycąca, idealna na obiad "jednogarnkowy". 900 ml - 2 -3 porcje.
2 porcje, vacuum. zamrożone. Filet z indyka przygotowanego metodą sous vide w delikatnym sosie z mascarpone, szpinakiem i pieczarkami. Waga podana na etykiecie. Trwałość: produkt mrożony, zalecamy przechowywać w zamrażarce nie dłużej niż 7 dni.
4 sztuki zamrożone w opakowaniu vacuum. Roladki z kapusty z nadzieniem z kaszy jęczmiennej i grzybów w sosie grzybowym. Porcja jest gotowa do podgrzania wraz z sosem. Trwałość: produkt mrożony, zalecamy przechowywać w zamrażarce nie dłużej niż 7 dni.
21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni. Nadzienie: ser twarogowy, ziemniaki i cebulka. Zalecamy serwować z ukwaszoną śmietaną.
21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni.
21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni.
435 ml/ 4 filety = 8 roladek. Roladki z marynowanego w cebuli matjasa z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos majonezowy z pomarańczą, musztardą i curry. Specjalność Galery69 od 22 lat. Trwałość dania: 48 godzin w lodówce.
282 ml/ 2 porcje. Marynowane w ziołach i soku jabłkowym filety z pstrąga, siekane z czerwoną cebulką i zielonym ogórkiem. Trwałość: 24 godziny w lodówce.
282 ml / 2 porcje. Siekany tatar z polędwicy wołowej. Dodatki: cebulka, korniszony, grzybki marynowane, kapary, czarne oliwki. Trwałość dania: do 8 godzin w lodówce.
282 ml. 2-3 porcje. Klasyczne tiramisu na biszkoptach z mascarpone, nasączone kawą i Amaretto.
Porcja: 2 udka. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Porcja jest gotowa do podgrzania wraz z sosem. Proponujemy podać do kaczki żurawinę lub wykonać samodzielnie sos żurawinowy poprzez podgrzanie żurawiny z dodatkiem wina czerwonego i ulubionych przypraw: zwłaszcza majeranek lub oregano. Waga…
21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni.
Zupa z ryb i owoców morza - gęsta, sycąca, idealna na obiad "jednogarnkowy". Składniki: sum, łosoś, mule, krewetki, kalmary, dużo warzyw. Serwować z dodatkiem kwaśnej śmietany i bagietką. 900 ml - 2 -3 porcje.
Krążek sera camembert zapiekany w piecu z sosem żurawinowym i gruszką.
serwowane z czarnymi oliwkami, kaparami, struganym parmezanem i rukolą.
3 wybitne sery z Frontiery w tym legendarny dżersej blue! MAŁA - +/- 150 GRAM (40,00 zł) ŚREDNIA +/- 300 GRAM (80,00 zł) DUŻA +/- 450 GRAM (120,00 zł)
warzywa z grilla - bakłażan, cukinia, papryka, cebula, pomidorki cherry, listki szpinaku - w ciepłym aromatycznym sosie winegret.
Pierzaste i strzępiaste, lodowe - wszystko czym ogrodnik w aktualnym sezonie dysponuje.
Polędwica wołowa marynowana i grillowana w paskach. Sałata na bazie rukoli z suszonymi pomidorami, kaparami, czerwoną cebulą, korniszonami, czarnymi oliwkami i serem Blue. Balsamiczny winegret.
Gotowane i pieczone "ósemki" buraka w balsamicznym sosie winegret z dodatkiem aromatycznych ziół - majeranek, bazylia.
Brokuły, marchewki, kalafiory, fasolka szparagowa, groszek zielony, brukselka - cały ogródek!
Standard: ziemniaki opiekane. Lub wybór indywidualny z dostępnych opcji.
My tu w Galery69 wypiekamy pyszny chleb żytni na zakwasie oraz chrupki z samych ziaren. Proszę spróbować!
Polecamy świetną włoską kawę Piacetto!
koktail z dostępnych owoców i warzyw sezonowych.