3 wybitne sery z Frontiery w tym legendarny dżersej blue! serwowana opcjonalnie z chrupkim pieczywem żytnim lub krakersami lub paluchami Grissini. serwowana opcjonalnie z chrupkim pieczywem żytnim lub krakersami lub paluchami Grissini. Producent: Rodzina Codorniu od 1551 roku Kraj pochodzenia: Hiszpania/ Cava Szczepy: Macabeo, Xarel – lo, Parellada Prosecco Extra Dry DOC Caliterra, Chile, /Białe (Sauvignon blanc)/ Czerwone (Carmenere) CHILE / wytrawne CZERWONE/ 150 ML CHILE/ wytrawne BIAŁE /150 ML klasyczny czysty barszcz na bulionie z pierożkami z nadzieniem grzybowym lub z kołdunami (baranina z wołowiną). Beza, mascarpone ubijane ze śmietaną, świeże owoce. serwowane z czarnymi oliwkami, kaparami, struganym parmezanem i rukolą. Zupa cebulowa na białym winie z grzaneczkami i kosteczkami mozarelli. 3 wybitne sery z Frontiery w tym legendarny dżersej blue! MAŁA - +/- 150 GRAM (40,00 zł) ŚREDNIA +/- 300 GRAM (80,00 zł) DUŻA +/- 450 GRAM (120,00 zł) Gołąbki z kapusty z nadzieniem z kaszy jęczmiennej i grzybów. Klasyczne gołąbki z kapusty z nadzieniem z mięsa i ryżu w sosie pomidorowym lekko zagęszczonym mąką bezglutenową. warzywa z grilla - bakłażan, cukinia, papryka, cebula, suszone pomidory, szpinak, oliwki - w ciepłym aromatycznym sosie winegret. Jesiotr syberyjski z lokalnej hodowli. To prawdziwy dinozaur! Jesiotry to obecnie najstarszy żyjący na świecie gatunek ryb - znane są z zapisów kopalnych od czasów późnej kredy. Wraz z wiosłonosowatymi (łac. Polyodontidae) stanowią jedynych żyjących aktualnie przedstawicieli ryb kostnochrzęstnych. Tak, chrząstki… Pierś kacza marynowana i pieczona na różowo serwowana z aromatycznym ciemnym sosem na bazie whiskey Jack Daniels. udko kacze (250 gram) pieczone w jabłkach, serwowane z sosem żurawinowym na bazie czerwonego wina. 2 udka kacze (2 x 250 gram) pieczone w jabłkach, serwowane z sosem żurawinowym na bazie czerwonego wina. Klasyczne, z ziemniaków i skrobii ziemniaczanej, podawane z topionym masłem. Ogony w skorupie, 7 sztuk, smażone z czosnkiem, serwowane na sałacie z grzanką, sos koktajlowy. Pierzaste i strzępiaste, lodowe - wszystko czym ogrodnik w aktualnym sezonie dysponuje. gotowane na parze w "mundurku" czyli ze skórką Zapiekane w piecu w różnych opcjach 2 pyszne naleśniki! Wybór: Z jabłkami? Z konfiturą? Z twarogiem? Zupa z ryb i owoców morza - a w niej wszystko co rybak złowił: jesiotr, sandacz, raki, krewetki, małże... Gotowane i pieczone "ósemki" buraka w balsamicznym sosie winegret z dodatkiem aromatycznych ziół - majeranek, bazylia. Wybór: chrupki z ziaren z mąką żytnią (nasz wypiek), chleb żytni na zakwasie (nasz wypiek), pieczywo bezglutenowe, bułki pszenne. pierogi własnego wyrobu z nadzieniem z twarogu, ziemniaków i cebuli, znane jako "ruskie" - oryginalnie pochodzą z Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia), krainy historycznie obejmującej Ukrainę północno-zachodnią i Polskę południowo-wschodnią. często mamy też wersję bezglutenową tych pierogów - warto zapytać. Pierogi własnego wyrobu z nadzieniem z zielonej soczewicy, grzybów i cebuli. Polędwica wołowa, marynowana w ziołach i oliwie, zrumieniona na grillu i finiszowana w piecu. Sałata z mieszanych liści z pomarańczą, melonem, gruszką, serem Frontiera blue i dressingiem balsamicznym. Filet sandacza pieczony w marynowanych młodych liściach winogron w delikatnym sosie z białego wina i kwaśnej śmietany. Przyrządzony na sposób duński - lekko słodki i kwaśny. Serwowany z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos curry z nutą pomarańczy. 4 rolki = 2 filety Przyrządzony na sposób duński - lekko słodki i kwaśny. Serwowany z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos curry z nutą pomarańczy. 2 rolki = 1 filet Szpinak duszony z cebulką, serkiem mascarpone i łyżką kwaśnej śmietany. klasyczny tatar siekany z polędwicy wołowej z cebulą, korniszonem, grzybkami marynowanymi i żółtkiem. wariant dopasowany do aury... na zapytanie (krem z pomidorów, brokuła, z buraka, z białych warzyw, z .....) serwowane z czarnymi oliwkami, kaparami, struganym parmezanem i rukolą. 3 wybitne sery z Frontiery w tym legendarny dżersej blue! MAŁA - +/- 150 GRAM (40,00 zł) ŚREDNIA +/- 300 GRAM (80,00 zł) DUŻA +/- 450 GRAM (120,00 zł) Ogony w skorupie, 7 sztuk, smażone z czosnkiem, serwowane na sałacie z grzanką, sos koktajlowy. Przyrządzony na sposób duński - lekko słodki i kwaśny. Serwowany z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos curry z nutą pomarańczy. 4 rolki = 2 filety Przyrządzony na sposób duński - lekko słodki i kwaśny. Serwowany z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos curry z nutą pomarańczy. 2 rolki = 1 filet klasyczny tatar siekany z polędwicy wołowej z cebulą, korniszonem, grzybkami marynowanymi i żółtkiem. klasyczny czysty barszcz na bulionie z pierożkami z nadzieniem grzybowym lub z kołdunami (baranina z wołowiną). Zupa cebulowa na białym winie z grzaneczkami i kosteczkami mozarelli. Zupa z ryb i owoców morza - a w niej wszystko co rybak złowił: jesiotr, sandacz, raki, krewetki, małże... wariant dopasowany do aury... na zapytanie (krem z pomidorów, brokuła, z buraka, z białych warzyw, z .....) Klasyczne, z ziemniaków i skrobii ziemniaczanej, podawane z topionym masłem. gotowane na parze w "mundurku" czyli ze skórką Wybór: chrupki z ziaren z mąką żytnią (nasz wypiek), chleb żytni na zakwasie (nasz wypiek), pieczywo bezglutenowe, bułki pszenne. warzywa z grilla - bakłażan, cukinia, papryka, cebula, suszone pomidory, szpinak, oliwki - w ciepłym aromatycznym sosie winegret. Pierzaste i strzępiaste, lodowe - wszystko czym ogrodnik w aktualnym sezonie dysponuje. Gotowane i pieczone "ósemki" buraka w balsamicznym sosie winegret z dodatkiem aromatycznych ziół - majeranek, bazylia. Sałata z mieszanych liści z pomarańczą, melonem, gruszką, serem Frontiera blue i dressingiem balsamicznym. Szpinak duszony z cebulką, serkiem mascarpone i łyżką kwaśnej śmietany. Beza, mascarpone ubijane ze śmietaną, świeże owoce. Gołąbki z kapusty z nadzieniem z kaszy jęczmiennej i grzybów. Zapiekane w piecu w różnych opcjach 2 pyszne naleśniki! Wybór: Z jabłkami? Z konfiturą? Z twarogiem? pierogi własnego wyrobu z nadzieniem z twarogu, ziemniaków i cebuli, znane jako "ruskie" - oryginalnie pochodzą z Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia), krainy historycznie obejmującej Ukrainę północno-zachodnią i Polskę południowo-wschodnią. często mamy też wersję bezglutenową tych pierogów - warto zapytać. Pierogi własnego wyrobu z nadzieniem z zielonej soczewicy, grzybów i cebuli. Jesiotr syberyjski z lokalnej hodowli. To prawdziwy dinozaur! Jesiotry to obecnie najstarszy żyjący na świecie gatunek ryb - znane są z zapisów kopalnych od czasów późnej kredy. Wraz z wiosłonosowatymi (łac. Polyodontidae) stanowią jedynych żyjących aktualnie przedstawicieli ryb kostnochrzęstnych. Tak, chrząstki… Filet sandacza pieczony w marynowanych młodych liściach winogron w delikatnym sosie z białego wina i kwaśnej śmietany. Klasyczne gołąbki z kapusty z nadzieniem z mięsa i ryżu w sosie pomidorowym lekko zagęszczonym mąką bezglutenową. Pierś kacza marynowana i pieczona na różowo serwowana z aromatycznym ciemnym sosem na bazie whiskey Jack Daniels. udko kacze (250 gram) pieczone w jabłkach, serwowane z sosem żurawinowym na bazie czerwonego wina. 2 udka kacze (2 x 250 gram) pieczone w jabłkach, serwowane z sosem żurawinowym na bazie czerwonego wina. Polędwica wołowa, marynowana w ziołach i oliwie, zrumieniona na grillu i finiszowana w piecu. wino białe z Apulii, Włochy, szczep: Verdeca Producent: rodzina Allendorf Apelacja: Rheingau QmP / Niemcy Producent: Rodzina Codorniu od 1551 roku Kraj pochodzenia: Hiszpania/ Cava Szczepy: Macabeo, Xarel – lo, Parellada Producent: Rodzina Codorniu od 1551 roku Kraj pochodzenia: Hiszpania/ Cava Szczepy: Macabeo, Xarel – lo, Parellada Producent: Kantyna Kaltern Kraj pochodzenia: Włochy Szczepy: Cabernet Sauvignon Kraj pochodzenia: Burgundia, Francja Szczep: 100% Chardonnay Producent: Dom Champagne Canard Duchene Kraj pochodzenia: Francja/ Champagne AOC Szczepy: Pinot Meunier: 30%, Pinot Noir: 50%, Chardonnay: 20% Producent: Cantina Valpolicella Negrar Apelacja: San Benedetto DOC Kraj pochodzenia: Włochy Szczep: Trebbiano di Lugana Producent: Produttori di Manduria Maestri in Primitivo Kraj pochodzenia: Włochy Szczepy: Primitivo Kraj pochodzenia: Włochy Region: Południowy: Tyrol Producent: Kantyna Kaltern Producent: J.Bouchon Kraj pochodzenia: Chile, Maule Valley Szczepy: carmenere Producent: J. Bouchon Kraj pochodzenia: Chile, Mauritanian Valley szczepy: carmenere / syrah Producent: J.Bouchon Kraj pochodzenia: Chile, Maule Valley Szczepy: Cabernet sauvignon Producent: Produttori di Manduria Maestri in Primitivo Kraj pochodzenia: Włochy Szczepy: Primitivo Producent: Louis Roederer Kraj pochodzenia: Francja/ Champagne AOC Szczepy: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier. czerwone, wytrawne, Hiszpania Producent: Bodegas Muga Kraj pochodzenia: Hiszpania/ DOC Rioja Szczepy: 70% Tempranillo, 20% Garnacha, 10% Mazuelo i Graciano Producent: Bodegas Muga Kraj pochodzenia: Hiszpania/ DOC Rioja Producent: Kellerei Kurtatsch Apelacja: Alto Adige (Sudtirol) DOC Kraj pochodzenia: Włochy Producent: Mezzacorona Apelacja: Trentino D.O.C. Kraj pochodzenia: Włochy Producent: Txomin Etxaniz Kraj pochodzenia: Hiszpania, DO: Getariako Txakolina Szczep: Ondarrabi Zuri - odmiana winorośli właściwej. polecamy do owoców morza, ryb i białych mięs. Prosecco Extra Dry DOC Prosecco Extra Dry DOC Producent: Villa Maria Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia region: Marlborough Caliterra, Chile, /Białe (Sauvignon blanc)/ Czerwone (Carmenere) CHILE / wytrawne CZERWONE/ 150 ML CHILE/ wytrawne BIAŁE /150 ML Producent: Zenato /Włochy Apelacja: Valpolicella DOC Szczepy: Corvina, Rondinella, Corvinone Producent: Zenato /Włochy Apelacja: Valpolicella DOC Szczepy: Corvina, Rondinella, Corvinone 3 wybitne sery z Frontiery w tym legendarny dżersej blue! serwowana opcjonalnie z chrupkim pieczywem żytnim lub krakersami lub paluchami Grissini. serwowana opcjonalnie z chrupkim pieczywem żytnim lub krakersami lub paluchami Grissini. Biała fasola duszona w pomidorowym sosie z cebulą, boczkiem i parówkami. 2 jaja, boczek od lokalnego dostawcy. 2 jaja ugotowane na patelni w duszonych warzywach - papryka, cebula, cukinia, pomidory, szpinak, mozarella, przyprawione po śródziemnomorsku: oregano, bazylia, czosnek, sól, pieprz, papryka ostra i słodka. Jajecznica z 2 jaj smażona na maśle. 2 jaja gotowane na miękko lub twardo - do wyboru. 2 Klasyczne naleśniki zapiekane z twarogiem lub konfiturą - do wyboru. Klasyczna owsianka na mleku krowim lub roślinnym - do wyboru. Sezonowe warzywa grillowane na oliwie. Klasyczne bułeczki świeżo wypieczone. Wypiekany przez nas chleb żytni z siemieniem lnianym, pestkami słonecznika i dyni, z dodatkiem płatków owsianych. Pasta z suszonych pomidorów z oliwą, z dodatkiem nerkowców i suszonych śliwek. pasta z makreli z cebulką, korniszonem, jajkiem i majonezem. Sery od lokalnych wytwórców. Wędliny od lokalnego wytwórcy. talerz owoców sezonowych serwowana na ciepło z gałką lodów waniliowych 2 porcje, vacuum. zamrożone. Filet z indyka przygotowanego metodą sous vide w delikatnym sosie z mascarpone, szpinakiem i pieczarkami. Waga podana na etykiecie. Trwałość: produkt mrożony, zalecamy przechowywać w zamrażarce nie dłużej niż 7 dni. 4 sztuki zamrożone w opakowaniu vacuum. Roladki z kapusty z nadzieniem z kaszy jęczmiennej i grzybów w sosie grzybowym. Porcja jest gotowa do podgrzania wraz z sosem. Trwałość: produkt mrożony, zalecamy przechowywać w zamrażarce nie dłużej niż 7 dni. 21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni. Nadzienie: ser twarogowy, ziemniaki i cebulka. Zalecamy serwować z ukwaszoną śmietaną. 21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni. 21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni. Porcja: 2 udka. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Porcja jest gotowa do podgrzania wraz z sosem. Proponujemy podać do kaczki żurawinę lub wykonać samodzielnie sos żurawinowy poprzez podgrzanie żurawiny z dodatkiem wina czerwonego i ulubionych przypraw: zwłaszcza majeranek lub oregano. Waga… 21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni. Klasyczny czysty barszcz do podania w filiżance lub z dodatkiem uszek lub kołdunów. 900 ml - 3-4 porcje. Zupa z ryb i owoców morza - gęsta, sycąca, idealna na obiad "jednogarnkowy". 900 ml - 2 -3 porcje. Zupa z ryb i owoców morza - gęsta, sycąca, idealna na obiad "jednogarnkowy". Składniki: sum, łosoś, mule, krewetki, kalmary, dużo warzyw. Serwować z dodatkiem kwaśnej śmietany i bagietką. 900 ml - 2 -3 porcje. 435 ml/ 4 filety = 8 roladek. Roladki z marynowanego w cebuli matjasa z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos majonezowy z pomarańczą, musztardą i curry. Specjalność Galery69 od 22 lat. Trwałość dania: 48 godzin w lodówce. 282 ml/ 2 porcje. Marynowane w ziołach i soku jabłkowym filety z pstrąga, siekane z czerwoną cebulką i zielonym ogórkiem. Trwałość: 24 godziny w lodówce. 282 ml / 2 porcje. Siekany tatar z polędwicy wołowej. Dodatki: cebulka, korniszony, grzybki marynowane, kapary, czarne oliwki. Trwałość dania: do 8 godzin w lodówce. 282 ml. 2-3 porcje. Klasyczne tiramisu na biszkoptach z mascarpone, nasączone kawą i Amaretto. Stek z łososia opiekany na grillu i zapieczony na szpinaku. Filet sandacza pieczony w marynowanych młodych liściach winogron w delikatnym sosie z białego wina i kwaśnej śmietany. Zupa cebulowa na białym winie z grzaneczkami i kosteczkami mozarelli. Zupa krem z buraka z kęsem koziego twarożku Zupa z ryb i owoców morza - a w niej wszystko co rybak złowił: karp, sandacz, raki, małże... warzywa sezonowe. Pierś kacza marynowana i pieczona na różowo serwowana z aromatycznym ciemnym sosem na bazie whiskey Jack Daniels. Klasyczny czysty barszcz do podania w filiżance lub z dodatkiem uszek lub kołdunów. 900 ml - 3-4 porcje. Zupa z ryb i owoców morza - gęsta, sycąca, idealna na obiad "jednogarnkowy". 900 ml - 2 -3 porcje. 2 porcje, vacuum. zamrożone. Filet z indyka przygotowanego metodą sous vide w delikatnym sosie z mascarpone, szpinakiem i pieczarkami. Waga podana na etykiecie. Trwałość: produkt mrożony, zalecamy przechowywać w zamrażarce nie dłużej niż 7 dni. 4 sztuki zamrożone w opakowaniu vacuum. Roladki z kapusty z nadzieniem z kaszy jęczmiennej i grzybów w sosie grzybowym. Porcja jest gotowa do podgrzania wraz z sosem. Trwałość: produkt mrożony, zalecamy przechowywać w zamrażarce nie dłużej niż 7 dni. 21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni. Nadzienie: ser twarogowy, ziemniaki i cebulka. Zalecamy serwować z ukwaszoną śmietaną. 21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni. 21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni. 435 ml/ 4 filety = 8 roladek. Roladki z marynowanego w cebuli matjasa z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos majonezowy z pomarańczą, musztardą i curry. Specjalność Galery69 od 22 lat. Trwałość dania: 48 godzin w lodówce. 282 ml/ 2 porcje. Marynowane w ziołach i soku jabłkowym filety z pstrąga, siekane z czerwoną cebulką i zielonym ogórkiem. Trwałość: 24 godziny w lodówce. 282 ml / 2 porcje. Siekany tatar z polędwicy wołowej. Dodatki: cebulka, korniszony, grzybki marynowane, kapary, czarne oliwki. Trwałość dania: do 8 godzin w lodówce. 282 ml. 2-3 porcje. Klasyczne tiramisu na biszkoptach z mascarpone, nasączone kawą i Amaretto. Porcja: 2 udka. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Porcja jest gotowa do podgrzania wraz z sosem. Proponujemy podać do kaczki żurawinę lub wykonać samodzielnie sos żurawinowy poprzez podgrzanie żurawiny z dodatkiem wina czerwonego i ulubionych przypraw: zwłaszcza majeranek lub oregano. Waga… 21 sztuk. Zamrożone w opakowaniu vacuum. Pierogi należy ugotować przed spożyciem. Trwałość w zamrażarce: nie zalecamy przechowywania dłużej niż 21 dni. Zupa z ryb i owoców morza - gęsta, sycąca, idealna na obiad "jednogarnkowy". Składniki: sum, łosoś, mule, krewetki, kalmary, dużo warzyw. Serwować z dodatkiem kwaśnej śmietany i bagietką. 900 ml - 2 -3 porcje. Krążek sera camembert zapiekany w piecu z sosem żurawinowym i gruszką. serwowane z czarnymi oliwkami, kaparami, struganym parmezanem i rukolą. 3 wybitne sery z Frontiery w tym legendarny dżersej blue! MAŁA - +/- 150 GRAM (40,00 zł) ŚREDNIA +/- 300 GRAM (80,00 zł) DUŻA +/- 450 GRAM (120,00 zł) Przyrządzony na sposób duński - lekko słodki i kwaśny. Serwowany z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos curry z nutą pomarańczy. 4 rolki = 2 filety warzywa z grilla - bakłażan, cukinia, papryka, cebula, pomidorki cherry, listki szpinaku - w ciepłym aromatycznym sosie winegret. Pierzaste i strzępiaste, lodowe - wszystko czym ogrodnik w aktualnym sezonie dysponuje. Polędwica wołowa marynowana i grillowana w paskach. Sałata na bazie rukoli z suszonymi pomidorami, kaparami, czerwoną cebulą, korniszonami, czarnymi oliwkami i serem Blue. Balsamiczny winegret. Gotowane i pieczone "ósemki" buraka w balsamicznym sosie winegret z dodatkiem aromatycznych ziół - majeranek, bazylia. Brokuły, marchewki, kalafiory, fasolka szparagowa, groszek zielony, brukselka - cały ogródek! Standard: ziemniaki opiekane. Lub wybór indywidualny z dostępnych opcji. My tu w Galery69 wypiekamy pyszny chleb żytni na zakwasie oraz chrupki z samych ziaren. Proszę spróbować! Polecamy świetną włoską kawę Piacetto! koktail z dostępnych owoców i warzyw sezonowych.
Małe co nie co
Crème brûlée
Deska serów / 150 gram
Orzeszki ziemne solone, oliwki zielone i czarne, plasterki suszonej kiełbasy, chrupki żytnie, paluchy Grissini.
Panna Cotta
Pasta z suszonych pomidorów w oliwie
Pasta z wędzonej makreli
Wino na kieliszki
Bach Cava Brut Nature / kieliszek 150 ml
V8+ Sior Sandro / kieliszek 150ml
Wino domowe / 0,7 l B/C
Wino domowe / kieliszek 150 ml
Karta Dnia
Barszcz z uszkami / kołdunami
Beza z owocami
Carpaccio z polędwicy wołowej
Cebulowa
Deska serów
domowe placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i śmietaną
Domowe placki ziemniaczane ze śmietaną
Frytki stekowe
Frytki z batata
Gołąbki VEGE
Gołąbki z mięsem i ryżem
Grillowane warzywa na ciepło
Jesiotr z pieca z aioli
Kacza pierś z sosem Jack Daniels
Kaczka pieczona z jabłkami
Kaczka pieczona z jabłkami
Kluski śląskie
Kopytka serowe
Krewetki Black Tiger
Liście sałat z sosem winegret
Młode ziemniaki
Naleśniki
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane z parmezanem
nasza Bouillabaisse
Pieczone buraki z rozmarynem
Pieczywo
Pierogi Galicyjskie
Pierogi z kaczką
Pierogi z soczewicą
Polędwica wołowa marynowana w ziołach z pieca
Sałata cytrusowa z serem blue
Sandacz
Śledź (duży) w sosie curry
Śledź (mały) w sosie curry
Szpinak na ciepło
Tatar z marynowanego pstrąga z zielonym ogórkiem i czerwoną cebulą
Tatar z polędwicy
zupa dnia
Przystawki, przekąski
Carpaccio z polędwicy wołowej
Deska serów
Krewetki Black Tiger
Śledź (duży) w sosie curry
Śledź (mały) w sosie curry
Tatar z marynowanego pstrąga z zielonym ogórkiem i czerwoną cebulą
Tatar z polędwicy
Zupa
Barszcz z uszkami / kołdunami
Cebulowa
nasza Bouillabaisse
zupa dnia
Dodatki
Frytki stekowe
Frytki z batata
Kluski śląskie
Kopytka serowe
Młode ziemniaki
Pieczywo
Warzywa i sałaty
Grillowane warzywa na ciepło
Liście sałat z sosem winegret
Pieczone buraki z rozmarynem
Sałata cytrusowa z serem blue
Szpinak na ciepło
Desery
Beza z owocami
Dania Jarskie
domowe placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i śmietaną
Domowe placki ziemniaczane ze śmietaną
Gołąbki VEGE
Naleśniki
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane z parmezanem
Pierogi Galicyjskie
Pierogi z kaczką
Pierogi z soczewicą
ryby
Jesiotr z pieca z aioli
Sandacz
mięso
Gołąbki z mięsem i ryżem
Kacza pierś z sosem Jack Daniels
Kaczka pieczona z jabłkami
Kaczka pieczona z jabłkami
Polędwica wołowa marynowana w ziołach z pieca
Karta win
Alice Verdeca Salento
Allendorf Riesling
Bach Cava Brut Nature
Bach Cava Brut Nature / kieliszek 150 ml
CAMPANER Cabernet Sauvignon riserva
Chablis Louis Jadot
Champagne Canard-Duchene
Domini Veneti Lugana
ELEGIA Primitivo di Manduria riserva
Goldmuskateller
J. Bouchon Block Carmenre Reserva Especial
J. Bouchon carmenere / syrah
J.Bouchon Cabernet Sauvignon
LIRICA Primitivo di Manduria
Louis Roederer Brut Champagne
Martin Berdugo Ribera del Duero Crianza
Muga Reserva
Muga Rosado
Pinot Grigio
Pinot Grigio Castel Firmian 2018
TXACOLI
V8+ Sior Sandro
V8+ Sior Sandro / kieliszek 150ml
Villa Maria Riesling
Wino domowe / 0,7 l B/C
Wino domowe / kieliszek 150 ml
Zenato Ripassa Valpolicella
Zenato Valpolicella Superiore Veneto
Małe co nie co lekko słodko
Crème brûlée
Panna Cotta
Małe co nie co lekko słono
Deska serów / 150 gram
Orzeszki ziemne solone, oliwki zielone i czarne, plasterki suszonej kiełbasy, chrupki żytnie, paluchy Grissini.
Pasta z suszonych pomidorów w oliwie
Pasta z wędzonej makreli
Ciepłe dania
Fasola w pomidorach
Jaja sadzone na boczku
Jaja z warzywami a la shakshuka
Jajecznica
Jajka gotowane
Naleśniki
Owsianka
Warzywa na ciepło
Pieczywo
Bułki pszenne
Domowe chrupkie pieczywo żytnie wieloziarniste
Domowy chleb żytni na zakwasie
Pieczywo bezglutenowe
Dodatki do pieczywa
Dżem & konfitura
Pasta z suszonych pomidorów
Pasta z wędzonej makreli
Talerz serów
Talerz wędlin
Słodki finisz
Crème brûlée
Owoce sezonowe
Szarlotka
Dania do odgrzania
Filet z indyka sous vide
Gołąbki wegańskie
Pierogi ruskie
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z soczewicą
Udka kacze pieczone z jabłkami
Uszka wigilijne
Domowe wypieki
chleb żytni wieloziarnisty na zakwasie
chrupki żytnie wieloziarniste
Zupy
Barszcz czysty – 900 ml
Bouillabaisse – 900 ml
Zupa Rybaków z Ringkøbing
Dania na zimno
Śledź w sosie curry
Tatar z marynowanego pstrąga
Tatar z polędwicy wołowej
Deser
Tiramisu
Dania z ryb
Grillowany stek z łososia
Sandacz pieczony
Zupy
Cebulowa
Krem z buraka
nasza Bouillabaisse
Wegański krem z warzyw
Dania z mięs
Kacza pierś z sosem Jack Daniels
Na Wynos
Barszcz czysty – 900 ml
Bouillabaisse – 900 ml
chleb żytni wieloziarnisty na zakwasie
chrupki żytnie wieloziarniste
Filet z indyka sous vide
Gołąbki wegańskie
Pierogi ruskie
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z soczewicą
Śledź w sosie curry
Tatar z marynowanego pstrąga
Tatar z polędwicy wołowej
Tiramisu
Udka kacze pieczone z jabłkami
Uszka wigilijne
Zupa Rybaków z Ringkøbing
Przystawki i przekąski
Camembert zapiekany z żurawiną
Carpaccio z polędwicy wołowej
Deska serów
Śledź (duży) w sosie curry
Tatar z marynowanego pstrąga z zielonym ogórkiem i czerwoną cebulą
Warzywa i sałaty
Grillowane warzywa na ciepło
Liście sałat z sosem winegret
Paski polędwicy wołowej na sałacie
Pieczone buraki z rozmarynem
Warzywa gotowane na parze
Dodatki
Dodatki do dań głównych
Pieczywo
Napoje
Herbata
Kawa
Napoje gazowane
Smoothie
Soki owocowe