Nie masz jeszcze stolika? rezerwuj online na Mojstolik.pl
serwowane z czarnymi oliwkami, kaparami, struganym parmezanem i rukolą. 3 wybitne sery z Frontiery w tym legendarny dżersej blue! MAŁA - +/- 150 GRAM (40,00 zł) ŚREDNIA +/- 300 GRAM (80,00 zł) DUŻA +/- 450 GRAM (120,00 zł) Ogony w skorupie, 7 sztuk, smażone z czosnkiem, serwowane na sałacie z grzanką, sos koktajlowy. Przyrządzony na sposób duński - lekko słodki i kwaśny. Serwowany z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos curry z nutą pomarańczy. 4 rolki = 2 filety Przyrządzony na sposób duński - lekko słodki i kwaśny. Serwowany z gotowanym jajkiem, korniszonem i kaparami. Sos curry z nutą pomarańczy. 2 rolki = 1 filet klasyczny tatar siekany z polędwicy wołowej z cebulą, korniszonem, grzybkami marynowanymi i żółtkiem. klasyczny czysty barszcz na bulionie z pierożkami z nadzieniem grzybowym lub z kołdunami (baranina z wołowiną). Zupa cebulowa na białym winie z grzaneczkami i kosteczkami mozarelli. Zupa z ryb i owoców morza - a w niej wszystko co rybak złowił: jesiotr, sandacz, raki, krewetki, małże... wariant dopasowany do aury... na zapytanie (krem z pomidorów, brokuła, z buraka, z białych warzyw, z .....) Klasyczne, z ziemniaków i skrobii ziemniaczanej, podawane z topionym masłem. gotowane na parze w "mundurku" czyli ze skórką Wybór: chrupki z ziaren z mąką żytnią (nasz wypiek), chleb żytni na zakwasie (nasz wypiek), pieczywo bezglutenowe, bułki pszenne. warzywa z grilla - bakłażan, cukinia, papryka, cebula, suszone pomidory, szpinak, oliwki - w ciepłym aromatycznym sosie winegret. Pierzaste i strzępiaste, lodowe - wszystko czym ogrodnik w aktualnym sezonie dysponuje. Gotowane i pieczone "ósemki" buraka w balsamicznym sosie winegret z dodatkiem aromatycznych ziół - majeranek, bazylia. Sałata z mieszanych liści z pomarańczą, melonem, gruszką, serem Frontiera blue i dressingiem balsamicznym. Szpinak duszony z cebulką, serkiem mascarpone i łyżką kwaśnej śmietany. Beza, mascarpone ubijane ze śmietaną, świeże owoce. Gołąbki z kapusty z nadzieniem z kaszy jęczmiennej i grzybów. Zapiekane w piecu w różnych opcjach 2 pyszne naleśniki! Wybór: Z jabłkami? Z konfiturą? Z twarogiem? pierogi własnego wyrobu z nadzieniem z twarogu, ziemniaków i cebuli, znane jako "ruskie" - oryginalnie pochodzą z Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia), krainy historycznie obejmującej Ukrainę północno-zachodnią i Polskę południowo-wschodnią. często mamy też wersję bezglutenową tych pierogów - warto zapytać. Pierogi własnego wyrobu z nadzieniem z zielonej soczewicy, grzybów i cebuli. Jesiotr syberyjski z lokalnej hodowli. To prawdziwy dinozaur! Jesiotry to obecnie najstarszy żyjący na świecie gatunek ryb - znane są z zapisów kopalnych od czasów późnej kredy. Wraz z wiosłonosowatymi (łac. Polyodontidae) stanowią jedynych żyjących aktualnie przedstawicieli ryb kostnochrzęstnych. Tak, chrząstki… Filet sandacza pieczony w marynowanych młodych liściach winogron w delikatnym sosie z białego wina i kwaśnej śmietany. Klasyczne gołąbki z kapusty z nadzieniem z mięsa i ryżu w sosie pomidorowym lekko zagęszczonym mąką bezglutenową. Pierś kacza marynowana i pieczona na różowo serwowana z aromatycznym ciemnym sosem na bazie whiskey Jack Daniels. udko kacze (250 gram) pieczone w jabłkach, serwowane z sosem żurawinowym na bazie czerwonego wina. 2 udka kacze (2 x 250 gram) pieczone w jabłkach, serwowane z sosem żurawinowym na bazie czerwonego wina. Polędwica wołowa, marynowana w ziołach i oliwie, zrumieniona na grillu i finiszowana w piecu.Przystawki, przekąski
Carpaccio z polędwicy wołowej
Deska serów
Krewetki Black Tiger
Śledź (duży) w sosie curry
Śledź (mały) w sosie curry
Tatar z marynowanego pstrąga z zielonym ogórkiem i czerwoną cebulą
Tatar z polędwicy
Zupa
Barszcz z uszkami / kołdunami
Cebulowa
nasza Bouillabaisse
zupa dnia
Dodatki
Frytki stekowe
Frytki z batata
Kluski śląskie
Kopytka serowe
Młode ziemniaki
Pieczywo
Warzywa i sałaty
Grillowane warzywa na ciepło
Liście sałat z sosem winegret
Pieczone buraki z rozmarynem
Sałata cytrusowa z serem blue
Szpinak na ciepło
Desery
Beza z owocami
Dania Jarskie
domowe placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i śmietaną
Domowe placki ziemniaczane ze śmietaną
Gołąbki VEGE
Naleśniki
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane z parmezanem
Pierogi Galicyjskie
Pierogi z kaczką
Pierogi z soczewicą
ryby
Jesiotr z pieca z aioli
Sandacz
mięso
Gołąbki z mięsem i ryżem
Kacza pierś z sosem Jack Daniels
Kaczka pieczona z jabłkami
Kaczka pieczona z jabłkami
Polędwica wołowa marynowana w ziołach z pieca
Nie masz jeszcze stolika? rezerwuj online na Mojstolik.pl