wskazówka dla użytkowników smartfonów: 3 poziome kreseczki w prawym górnym rogu to jest podręczne menu nawigacyjne.
serwowane z czarnymi oliwkami, kaparami, struganym parmezanem i rukolą. czyli chrupiąca grzanka z pieca z serem camembert, gruszką i orzechami. 3 wybitne sery z Frontiery w tym legendarny dżersej blue! MAŁA - +/- 150 GRAM (40,00 zł) ŚREDNIA +/- 300 GRAM (80,00 zł) DUŻA +/- 450 GRAM (120,00 zł) Ogony w skorupie, 7 sztuk, smażone z czosnkiem, serwowane na sałacie z grzanką, sos koktajlowy. klasyczny tatar siekany z polędwicy wołowej z cebulą, korniszonem, grzybkami marynowanymi i żółtkiem. Zupa cebulowa z grzanką i kosteczkami mozarelli. Zupa z ryb i owoców morza - a w niej wszystko co rybak złowił: karp, sandacz, raki, małże... Pierś kacza marynowana i pieczona na różowo serwowana z aromatycznym ciemnym sosem na bazie whiskey Jack Daniels. Polędwica wołowa, marynowana w ziołach, zrumieniona na grillu i upieczona. Opiekana na grillu polędwiczka wieprzowa. Jesiotr syberyjski z lokalnej hodowli. To prawdziwy dinozaur! Jesiotry to obecnie najstarszy żyjący na świecie gatunek ryb - znane są z zapisów kopalnych od czasów późnej kredy. Wraz z wiosłonosowatymi (łac. Polyodontidae) stanowią jedynych żyjących aktualnie przedstawicieli ryb kostnochrzęstnych. Tak, chrząstki… Filet sandacza pieczony w marynowanych młodych liściach winogron w delikatnym sosie z białego wina i kwaśnej śmietany. Zapiekane w piecu w różnych opcjach 2 pyszne naleśniki! Wybór: Mąka bezglutenowa lub pszenna. Z jabłkami? Z konfiturą? Z twarogiem? Ze szpinakiem? pierogi własnego wyrobu z nadzieniem z twarogu, ziemniaków i cebuli, znane jako "ruskie" - oryginalnie pochodzą z Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia), krainy historycznie obejmującej Ukrainę północno-zachodnią i Polskę południowo-wschodnią. Pierogi własnego wyrobu z nadzieniem z zielonej soczewicy, grzybów i cebuli. Klasyczne, z ziemniaków i skrobii ziemniaczanej, podawane z topionym masłem. Wybór: chrupki z ziaren z mąką żytnią (nasz wypiek), chleb żytni na zakwasie (nasz wypiek), pieczywo bezglutenowe, bułki pszenne. warzywa z grilla - bakłażan, cukinia, papryka, cebula, suszone pomidory, szpinak, oliwki - w ciepłym aromatycznym sosie winegret. Kolba kukurydzy z grilla Pierzaste i strzępiaste, lodowe - wszystko czym ogrodnik w aktualnym sezonie dysponuje. Gotowane i pieczone "ósemki" buraka w balsamicznym sosie winegret z dodatkiem aromatycznych ziół - majeranek, bazylia. Szpinak duszony z cebulką, serkiem mascarpone i łyżką kwaśnej śmietany. Brokuły, marchewki, kalafiory, fasolka szparagowa, groszek zielony, brukselka - cały ogródek!Przystawki, przekąski
Carpaccio z polędwicy wołowej
Crostini
Deska serów
Krewetki Black Tiger
Tatar z polędwicy
Zupa
Cebulowa
nasza Bouillabaisse
mięso
Kacza pierś z sosem Jack Daniels
Polędwica wołowa marynowana w ziołach z pieca
Polędwiczka wieprzowa
ryby
Jesiotr z pieca z aioli
Sandacz
Dania Jarskie
Naleśniki
Pierogi Galicyjskie
Pierogi z soczewicą
Dodatki
Frytki z batata
Kluski śląskie
pieczone bataty
Pieczywo
Puree z ziemniaków lub z ciecierzycy
Warzywa i sałaty
Grillowane warzywa na ciepło
Kolba kukurydzy
Liście sałat z sosem winegret
Pieczone buraki z rozmarynem
Szpinak na ciepło
Warzywa gotowane na parze